Faculteitsbibliotheek Letteren en Wijsbegeerte

Locatie & openingsuren

Tijdens les-, examens- en blokperiodes

Maandag - Donderdag: 9:00 - 20:00
Vrijdag: 9:00 - 17:00

Tijdens feestdagen en in het weekend gesloten

Intersemestriële vakantie:
02/02 - 06/02 : 9:00 - 17:00


Lancering webpagina's Onderzoeksdata en Auteursrecht LW

woensdag 21 januari 2015

Het project 'Onderzoeksdata LW' lanceert in januari-februari 2015 een bevraging rond de huidige staat en noden van digitale data binnen de faculteit. Alle info van dit project staat vanaf nu op de website, ook in het Engels. Ook het nieuwe Auteursrechten Informatiepunt stelt haar werking voor op een nieuwe webpagina.

verder lezen

Nieuwe databank: Ulrichsweb

maandag 19 januari 2015

Abonnering op een database relevant voor tijdschriftstudies, met gedetailleerde gegevens over meer dan 300.000 periodieke publicaties, waaronder wetenschappelijke tijdschriften, populaire weekbladen en kranten in digitale of gedrukte vorm. Online versie van het gedrukte naslagwerk 'Ulrich's Periodicals Directory'.

verder lezen

Nieuwe databanken: Artemis Literary Sources

vrijdag 19 december 2014

De vakgroep Letterkunde besloot dit jaar met hulp van de Facultaire Bibliotheekcommissie (FBC) bijkomend te investeren in de toegang tot Artemis Literary Sources (Gale). Dit is een platform waarbij een reeks databanken worden ontsloten waarvan een aanzienlijk deel nieuwe titels zijn. Een ander deel betreft digitale versies van titels die daarvoor enkel in gedrukte vorm in de collectie aanwezig waren.

verder lezen