Faculteitsbibliotheek Letteren en Wijsbegeerte

Locatie & openingsuren

Tijdens les-, examens- en blokperiodes

Maandag - Donderdag: 9:00 - 20:00
Vrijdag: 9:00 - 17:00

Tijdens feestdagen en in het weekend gesloten

Gesloten tijdens de Kerstvakantie (22/12/2014 tem 2/1/2015)

Maandag 5/1/2015 uitzonderlijk gesloten om 12u


Nieuwe databanken: Artemis Literary Sources

vrijdag 19 december 2014

De vakgroep Letterkunde besloot dit jaar met hulp van de Facultaire Bibliotheekcommissie (FBC) bijkomend te investeren in de toegang tot Artemis Literary Sources. Dit is een platform waarbij een reeks databanken worden ontsloten waarvan een aanzienlijk deel nieuwe titels zijn. Een ander deel betreft digitale versies van titels die daarvoor in gedrukte vorm in de collectie aanwezig waren.

verder lezen

Hermesonderscheiding voor Saskia Scheltjens en team Faculteitsbibliotheek

dinsdag 16 december 2014

Sinds 2011 reikt de Universiteit Gent jaarlijks onderscheidingen uit om het kwaliteitsstreven en de blijvende inzet van al haar medewerkers te belonen en te stimuleren. Saskia Scheltjens (Faculteitsbibliotheek Letteren en Wijsbegeerte) ontving samen met haar volledige team de Hermesonderscheiding voor maatschappelijke en wetenschappelijke dienstverlening omwille van haar sleutelrol in de opbouw van een vooruitstrevende faculteitsbibliotheek die studenten en onderzoekers fysiek én virtueel samenbrengt in een uniek en stimulerend kader.

verder lezen

Nieuwe databanken: Acta Sanctorum, Patrologia Latina en Early European Books I-III

maandag 15 december 2014

Dankzij de eenmalige financiële steun van de facultaire Commissie Wetenschappelijk Onderzoek werden enkele databanken verworven ter ondersteuning van het wetenschappelijk onderzoek binnen de faculteit.

verder lezen